Registrations have closed
21
mar

Indkaldelse til særligt arrangement

 
Date And Time
21-03-2019 - 17:00
 
Ticket Price
Gratis
 
Location
Portrætgalleriet i advokatværelse
 
Description

Til medlemmerne af Foreningen Højesteretsskranken

INDKALDELSE TIL SÆRLIGT ARRANGEMENT – PORTRÆTGALLERIET I ADVOKATVÆRELSET

Advokatværelset i Højesteret er udsmykket med portrætter af afdøde højesteretssagførere. Det har været en meget gammel tradition, at højesteretssagførere (og tidligere højesteretsadvokater) fik deres portræt hængt op efter deres død. For nogen tid siden påpegede højesteretsdommer Jon Stokholm (tidligere medlem af Højesteretsskrankens bestyrelse), at samlingen da vist ikke var komplet. Dette medførte en systematisk registrering af portrætterne og konstatering af, hvilke der manglede og søgning efter de manglende. Sideløbende blev et portræt af Jon Palle Buhl ophængt på 100 års dagen for hans fødsel.

Det er lykkedes fra afdøde højesteretssagføreres børn, advokatfirmaer og Huset Mydtskov at skaffe portrætter af Helge Bech-Bruun, V.E. Brammer, Franz Bülow, Børge Kock, B. Helmer Nielsen, J. Günther Petersen og Carl Ricard.
Disse portrætter vi blive hængt op i advokatværelset i Højesteret Torsdag den 21. marts 2019 kl. 17.00 i Højesteret, Prins Jørgens Gård, 1218 København K
Der er indlæg om Højesteret og advokatstanden fra Højesterets præsident, Thomas Rørdam, og om højesteretsprøven og dens afskaffelse i 1958 af foreningens formand, advokat Eigil Lego Andersen.

Der vil efterfølgende være et let traktement.
Arrangementet er gratis, men der skal ske tilmelding senest fredag den 15. marts 2019. Tilmelding sker på hjemmesiden www.hojesteretsskranken.dk under ”Kommende arrangementer”. Der kan ikke tages gæster med.

På bestyrelsens vegne

Torben Bondrop

 
Download invitation